o til ø – ikke ennå…

Categories nett

Verden er ikke klar for domener med øæå – det er konklusjonen min etter å ha satt opp øyvindsolstad.no og drevet det noen månender.

Moderne nettlesere håndterer riktignok de norske bokstavene æøå supert, og etter litt fikling fikk jeg satt opp domenet skikkelig på Dreamhost som jeg bruker, og alt funket bra.

Men så var det alt som er rundt…

Det er twitter-klienter, plugins i WordPress, siter som krymper URLer, statistikk, kommentarsystemer, themes, javascripts osv osv. Folk fikk feilmeldinger, fikk ikke sett artiklene mine, fikk ikke sendt de videre eller kommentert.

For mye fikling

Tilslutt gadd jeg ikke å fikle mer. Jeg kjøpte oyvindsolstad.no, flyttet de 13 artiklene jeg har skrevet så langt over til oyvindsolstad.no, brukte Disqus sitt bra verktøy til å flytte kommentarene (som er viktige for meg!) og har skrudd og mekket noen timer.

Jeg har satt 301 redirects på den gamle nettsiden, flyttet over trackingen i Mint og Analytics, og endret profilen min rundt om.

Så om du vurderer å kjøpe et domene med æøå: Ja, det funker med moderne nettlesere. Folk får sett innholdet ditt, og det meste funker.

Men i det øyeblikket du begynner å koble på det kobbelet av web 2.0-tjenester som mange nettsteder bruker, er det stor fare for at ting ikke funker som forventet uten seriøs fikling. Du får vurdere om det er noe du vil bruke tid på, eller om merkevaren eller siden din kan leve med et domene med andre bokstaver enn æøå.

Det er synd for æ, ø og å er så fiiiiiine bokstaver!

Men hvordan gjør du det?

Om du likevel vil ha et domene med æøå, bare spør i kommentarfeltet, så hjelper jeg deg gjerne med lenker og tips!!

Facebook Comments
Kommunikasjonsrådgiver sosiale medier i Vy. Tidligere ansvarlig sosiale medier i Hurtigruten og i VG. Tidligere redaktør i NRKbeta.no. Bor i Oslo ved skogen, med familie, katt og Mac.