Jeg heter Øyvind Solstad og dette er nettsidene mine. Jeg er kommunikasjonsrådgiver for sosiale medier i Vy, der jeg begynte i desember 2019.

Fram til september 2019, jobbet jeg som global social media manager i Hurtigruten.

Reklamefilm for Hurtigrutens program for 2020/2021, laget av undertegnede

Fra 2012 til 2017 var jeg ansvarlig for sosiale medier i VG. Tidligere har jeg også vært redaktør i NRKbeta.no. Høsten 2016 hadde jeg ansvar for pensum og undervisning i «Sosiale medier og journalistikk» ved Høgskolen Kristiania.

Jeg har jobbet som promoproducer i NRK, som teknologirådgiver i NRK, og som kommunikasjonsrådgiver i mediebyrået Carat. Jeg er utdannet programingeniør ved Høgskolen på Gjøvik, en medieteknisk utdannelse innen lyd, lys, video og fjernsyn.

Her er den tv-promoen jeg er mest stolt av. Det tok hele seks uker fra jeg begynte til den var ferdig (selv om jeg ikke jobbet med den hele tiden). Den har gått over 500 ganger på NRK før og etter at NRK 2 skiftet over til 16:9-formatet. Skru opp lyden!

Resten av CVen er på Linkedin.

Har jobbet med sosiale medier siden før det ble kalt sosiale medier, og har et elsker/hater-forhold til kommentarfeltet. Elsker at folk mener så mye, at de er så glade og engasjerte i ting, så oppfinnsomme og kreative. Hater at folk truer hverandre, troller og oppfører seg som unger.

Jeg blir ofte brukt som kilde i norske medier, og om du er journalist eller student, er det bare å kontakte meg! Send meg gjerne en sms først (til 97 11 12 13) så er det større sjanse for at jeg faktisk tar telefonen. Her er en liste over saker jeg har bidratt til i norske medier, alt fra Dagsrevyen og Dagsnytt 18, til VG, Dagbladet, Aftenposten og DN.

Sist jeg sjekket var jeg medlem på over 800 forskjellige tjenester eller nettsider som er «sosiale», men bruker selvsagt bare en brøkdel av dem. Liker Twitter og Pinterest bedre enn Facebook og Instagram, men bruker likevel mest tid på Facebook.

Er helt enig med Casey Neistat:

Syns Snapchat er greit nok, men bruker det mest som chat (les: legger ikke ut mye).

Ting som varer > ting som forsvinner.

Utenfor jobben

Ellers glad i å ta bilder, filme og redigere video. Leser hauger av bøker i løpet av ett år, helst på Kindle på vei til jobben. Ler meg frynsete av Pondus og Kollektivet. Liker EDM, spesielt Deadmau5, men Simple Minds er lydsporet til livet. Har møtt Jim Kerr og sagt takk for musikken. Det var fint å ha fått gjort.

Bor i Oslo ved skogen, sammen med kjæreste, barn og katt. Tilbringer mesteparten av tiden min i følgende software: FCP X, DEVONthink, Notion og Omnifocus.

De andre sosiale mediene finner du på about.me/oyvind

Øyvind Solstad. Foto: Vy / Mads Kristiansen

Konferanser, foredrag etc.

Trenger du en «om»-tekst til konferanser, artikler eller lignende:

Øyvind Solstad er kommunikasjonsrådgiver for sosiale medier i VY. Han har tidligere vært ansvarlig for sosiale medier i Hurtigruten og VG, og har vært redaktør i NRKbeta.

Jeg har en egen side om foredrag om du vil booke meg.

Bildet over, samt endel andre pressebilder ligger fritt til nedlasting og bruk her på Flickr.